Op zondag 17 november wordt in de Grote Kerk van Leerdam om 17.00 uur een Bach-Cantatedienst gehouden.

groter-kerk-koorIn diverse kerken in Nederland bestaat een traditie om met regelmaat Cantatediensten te organiseren. De sublieme kerkmuziek van J.S. Bach blijkt op een tijdloze manier het evangelie te verkondigen en aan te sluiten bij gevoelens van de 21e eeuwse mens! In de regio Leerdam kennen we zo’n traditie (nog) niet, maar wellicht dat de Cantatedienst van 17 november er een begin van kan zijn.

js-bachDe muziek wordt onder leiding van cantor Janko Fraanje uitgevoerd door de Cantorij van Kerk aan de Linge, met medewerking van de professionele musici Judith Steenbrink (viool), Marike Tuin (barokcello) en Okke Dijkhuizen (continuo en orgel). Dominee Ben Heijting leidt de dienst en zal een overdenking bij de cantate houden.

Uitgevoerd wordt de cantate Der Friede sei mit dir (BWV 158). Gelovigen in de tijd van Bach waren sterk gericht op het hiernamaals. Bach werkt dat thema uit aan de hand van de persoon van Simeon, die in vrede kan heengaan als hij de Messias heeft gezien. Een thema dat de moderne mens nog iets te zeggen heeft?

De toegang is vrij. Er is wel een collecte ter bestrijding van de kosten.

poster Cantatedienst