juli
24

boekenDe 9e boekenmarkt is al weer voorbij. Het hele jaar door zijn er boeken ingeleverd voor de grote boekenmarkt.  Op woensdag 19 juni werd er gestart om de zaal in te richten. Een grote hoeveelheid boeken moest in de zaal worden gezet. Vanaf half 8 ’s morgens was het een drukte van belang. Want vele handen maken licht werk. De klus was groot en zwaar en het was die dag erg warm. Eerst moesten er 180 dozen uit de opslag gehaald worden. Met 2 bussen is er 3 keer gereden om alles naar Maranatha te brengen. Daarna de zaal inrichten.  Om 23.00 ’s avonds deden we de deur achter ons dicht. Moe maar voldaan. Er stond al heel veel in de zaal. Donderdagmorgen 20 juni al weer vroeg aanwezig om de laatste boeken en puzzels klaar te zetten.
De eerste koper stond al om 9.30 uur voor de deur en  kwam uit Kampen. Deze koper was overigens een dag eerder ook al in Maranatha. Hij had zich een dag vergist.  Maar kwam de volgende dag dus weer terug. Om 10.00 uur gingen dan eindelijk de deuren open en de boekenmarkt was gestart. Het was direct een drukte van belang. Om 11.00 uur begonnen we al met aanvullen van de boeken. De container bij Maranatha was in een jaar tijd ook weer helemaal vol gespaard dus boeken om aan te vullen in overvloed. De mensen gingen met tassen en dozen vol weg. Het bleef dan ook de hele week druk.  Erg leuk was ook het bezoek van de diaconessen uit Amerongen die het project in Rwanda begeleiden. Op zaterdagmiddag was het net een familiereünie.  Allemaal broers, zussen, vaders, zonen, neven, nichten, schoondochters en schoonzussen die kwamen helpen de boeken in te pakken want de zaal moest weer leeg omdat de zaal op zondag is verhuurd. In de tweede week hadden we ook weer heel veel bezoekers. Dit kwam met name door een artikel dat  in het Reformatorisch Dagblad heeft gestaan. Zelfs uit Groningen hadden we bezoekers. Die waren erg onder de indruk van de boekenmarkt en de medewerksters kregen een dikke fooi om gebak te kopen voor bij de koffie. “Dat hebben jullie wel verdiend” was het commentaar.
Uiteindelijk heeft de boekenmarkt in 3 weken tijd € 5.018,= opgeleverd. Door verschillende verkoop activiteiten het hele jaar door was er al een aardig startkapitaal, waardoor de opbrengst voor dit jaar
€ 11.774,= is geworden. En we waren al zo trots vorig jaar toen het bedrag steeg naar een hoogte van € 7.444,= euro. We willen iedereen heel hartelijk danken die boeken en puzzels bij ons heeft gekocht, of heeft ingeleverd. Mede daardoor is er zo’n grote opbrengst gerealiseerd.
Een deel van de opbrengst gaat naar Abja ba kristo het hoofdproject van dit jaar. Na de zomervakantie gaan wij kijken welke doelen wij nog meer kunnen steunen met dit enorme geldbedrag. Dit zullen we dan ook in de kerkbode en op de website vermelden.

De Boekenmarkt ook in 2014 weer actief
Ook in 2014 hopen wij weer een grote boekenmarkt te kunnen realiseren.
Dit wordt dan de 10e boekenmarkt in Leerdam

De eerste activiteit van de boekenmarkt is de winterfair in Wijkgebouw Maranatha.
Dan zullen er een beperkte hoeveelheid puzzels en boeken te koop zijn.

De tweede activiteit van het boekenmarktteam is de Verzamelbeurs in Wijkgebouw Maranatha op zaterdag 1 maart 2014. Heeft u postzegels, suikerzakjes, sigarenbandjes, KLM huisjes, speldjes, enz. en doet u er niets meer mee. Wij kunnen ze weer gebruiken voor de verkoping tijdens de Verzamelbeurs. Uw overtollige boeken zijn ook zeer welkom in Maranatha. Om te zorgen dat u niet voor een gesloten hek/deur komt te staan (u zou dan misschien denken dat wij de boeken niet willen hebben), mail dan naar:    of bel naar: 0345-617506, zodat we uw boeken en verzamelspullen kunnen aannemen.