J.S. Bach Cantatedienst
Nun komm, der Heiden Heiland   BWV 61
                   Inline afbeelding 1

Voorganger: Ds. Ben Heijting & Cantorij o.l.v. Janko Fraanje,
m.m.v.Paula Bär-Giese (sopraan), Adrian Fernandes (tenor)

Jonathan Kooman (continuo),  Arie Woudenberg (orgel)

Barokorkest Collegium Delft

De sublieme kerkmuziek van J.S. Bach blijkt op een tijdloze manier mensen in het hart te raken. Wat is er mooier dan deze muziek ten gehore te brengen op de plaats waar zij voor bedoeld is: in de kerkdienst? Als vervolg op de cantatedienst van vorig jaar staat dit jaar de cantate ‘Nun komm der Heiden Heiland’ (BWV 61) op het programma. Een feestelijke cantate voor de eerste zondag van advent waarin het uitzien naar de komst van de Messias centraal staat. Het verwachten van de Heiland brengt Bach in deze cantate heel dicht bij de luisteraar. In het recitatief voor de bas dat centraal in deze cantate is geplaatst, horen we Christus letterlijk op de deur van ons leven kloppen. Stellen we ons ook open voor deze ‘Goedheiligman’?