aug

Doel zendingscollecte zomer (18 augustus 2013)

Dit jaar viert de GZB dat het honderd jaar geleden is dat de eerste zendingswerker van de GZB aan de slag ging. Dat was toen in Toraja, op het Indonesische eiland Sulawesi (toen Celebes). Uit dit zendingswerk is de Torajakerk voortgekomen, een kerk waarmee de GZB zich nog altijd sterk verbonden voelt.
De kerk in Toraja heeft onder andere een ziekenhuis onder haar hoede: ziekenhuis Elim. Hier werkt dokter Yain. Een bevlogen en zeer toegewijde arts. Hij reist uren over slechte wegen naar het platteland om spreekuur te houden. Want medische hulp is voor veel mensen op het Indonesische platteland onbereikbaar en onbetaalbaar.
Dokter Yain helpt waar hij kan. Als het nodig is neemt hij de zieke kinderen van het platte-land mee naar het ziekenhuis in de stad. Door gebrek aan goede medische apparatuur kan hij helaas niet altijd de juiste hulp bieden. De kinderen worden dan zonder operatie weer terug naar  huis gestuurd.
Met hulp van EO Metterdaad kan ziekenhuis Elim nieuwe apparatuur aanschaffen. Dat zal de zorg aan de patiënten zeker ten goede komen.

GZB-Jongerenevent (uitnodiging)

Leren van je opa, in 2013? Of je laten inspireren door je oma? Natuurlijk! Op het jongeren event zien we hoe jongeren en hun opa’s & oma’s uit Nederland en Indonesië met elkaar in gesprek gaan. Wat kunnen ze van elkaar leren? Hoe is God Zijn weg gegaan door de jaren heen? Welke weg ging je opa? En wat doe jij? Hoe geven wij het vuur door? Dat is de uitda-ging waar we op 30 augustus met elkaar over nadenken. Zingen, bijbel studie, ontmoeting en natuurlijk: saté! Laat het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreiden en zorg dat je er bij bent op 30 augustus!

Locatie: Hydepark, Driebergsestraatweg 50 in Doorn | Aanvang: 19.30 uur

GZB-dag (uitnodiging)

De GZB-dag op D.V. zaterdag 31 augustus belooft een bijzondere dag te worden. Het is in 2013 100 jaar geleden dat de eerste zendingswerker van de GZB voet aan wal zette in Indonesië. Uit dit zendingswerk is de Torajakerk voortgekomen. Nog altijd heeft de GZB een goede relatie met deze kerk. Een delegatie van de Torajakerk zal tijdens de GZB-dag aanwezig zijn en een bijdrage leveren aan het programma. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, kunt u op de site van de GZB het lied beluisteren dat is geschreven voor het jubileum.  ‘100 jaar Evangelie in Toraja’ (schrijver en componist: Tiku Rari).
Speciaal ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum schreef Joke Verweerd twee boeken: Retour Rantepao (€ 19,90) en een jeugdroman (10+) over de kinderjaren van de hoofdpersonen uit haar roman voor volwassen: De jongen met de vechthaan. Voor het kinderboek geldt tijdens de GZB-dag een speciale prijs. In plaats van € 9,90 kost het boek slechts € 7,50. De helft van de opbrengst van beide boeken gaat naar het werk van de GZB. Op de GZB-dag is Joke er ook. Er is alle tijd om Joke te ontmoeten en beide boeken te laten signeren.

Het thema van de GZB-dag is: 'Sporen van de Geest.'

Programma ochtend (9.45-12.30 uur)
- Begroeting delegatie Indonesië
- Bijbelstudie door dr. H. van den Belt (Woudenberg): Mensenwerk of Gods werk?
- Interview met Gert en Elizabeth de Goeijen, zendingswerkers in Indonesië
- Bijbelstudie door Ds. M. Saluso (Indonesië): Gods leiding in de geschiedenis van de Torajakerk
- Interview met schrijfster Joke Verweerd
- Interview met twee deelnemers van de jubileumreizen naar Indonesië
- Begroeting zendingswerkers

Tijdens de pauze kunt u de informatie- en verkoopmarkt bezoeken. Ook kunt u op de foto in een riksja en genieten van heerlijke Indonesische hapjes. En uiteraard is er koffie, thee en fris          en zijn er gevulde koeken en broodjes te koop.

Programma middag (14.00-15.30uur)
- Delegatie Indonesië zingt een aantal liederen
- Bijbelstudie door ds. E.K. Foppen (Katwijk aan Zee): Gods beloften
- Interview met Machiel en Erika Kommers, zendingswerkers in Mexico

Zowel ’s morgens als ’s middags zijn er speciale programma’s voor kinderen en tieners. Het is dus een dag voor jong en oud. De toegang is gratis. Wel worden er twee collecten gehouden: ’s morgens voor het zendingswerk in Indonesië en ’s middags voor de onkosten van de dag.
De dag duurt van 9.45 tot 15.45 uur en vindt plaats op een prachtige locatie: Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn.

Nieuw is dat de GZB-dag onder dak gaat. Het blijft een buitenactiviteit, maar de GZB wil niet dat regenbuien u ervan weerhouden om te komen. Er wordt een grote open tent geplaatst, zodat u in ieder geval droog kunt zitten.

Voor meer informatie zie de folder die u is aangereikt na de diensten op 11 augustus 2013!

Van Harte Aanbevolen, Zendingscommissie Centrum-Oost en West