aug

Zoals u ongetwijfeld weet is de Grote Kerk sinds 5 juni 2013 opengesteld voor bezichtiging en rondleiding. Gelijktijdig exposeert Anne van Ieperen-Muller met een aantal van haar schilderijen in de kerk. Nieuw is de uitgifte van een nieuwe orgel-CD waarop het orgelspel van de drie vaste organisten van de Grote Kerk is te beluisteren. De CD is tot stand gekomen door de belangeloze medewerking van de heer L. van Emmerik. Hij heeft de produktie van de CD voor zijn rekening genomen. Op de CD brengen de organisten de rijke klankkleur van het Bätz-Witte orgel tot leven. De CD wordt in de kerk voor de prijs van € 6,00 te koop aangeboden.

De Grote Kerk is iedere woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur open voor bezichtiging en rondleiding. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere dagen, zoals een familiedag, een rondleiding te boeken (voor info: mevr. Wil Kapel, tel. 0345-619039).
Binnen in de kerk wacht een wereld van stilte en eerbied, iedere zaterdagmiddag is er live-orgelspel en op andere openingsdagen via de orgel-cd. Over het orgel en de geschiedenis van de kerk zijn brochures beschikbaar als ook o.a. kaarsen, kaarten, orgel-cd, etsen en postzegels. Enkele vitrines tonen informatie over o.a. de bouw en de restauraties van de kerk en de relatie met het Oranjehuis. Verder is er uitgebreid informatiemateriaal aanwezig over het ontstaan van de stad.
Het openingsseizoen wordt afgesloten op Open Monumentendag zaterdag 14 september. De hele dag zijn er dan extra activiteiten.

In de kerk exposeert Anne van Ieperen-Muller een aantal van haar schilderijen met als thema "Onwerkelijke werkelijkheid"
Omdat fantaseren een voorstelling maken is, in welke vorm dan ook, van een onwerkelijkheid, een onwaarschijnlijkheid of van een verlangen naar een of andere onmogelijke situatie, heet deze tentoonstelling "Onwerkelijke werkelijkheid".
Niets is wat het lijkt of het lijkt niet wat het is.
Een bezoek aan de kerk is daarom alleszins de moeite waard.