juni

Komende zomer gaat de Grote Kerk van Leerdam weer open voor het publiek. Deze keer in combinatie met een schilderijen tentoonstelling van Maggie van Achthoven.

Tentoonstelling “WERELD IN WORDING”

“Van het scheppingsverhaal ben ik altijd al onder de indruk geweest. Hoe God duizelingwekkend grote en minutieuze kleine dingen met dezelfde zorg en aandacht creëerde. Hoe Hij ervan genoot.
Ik zie daarbij overeenkomsten tussen het creëren van God en al schilderend iets maken. Om een voorbeeld te noemen: God bekende kleur. Het was prachtig wat Hij maakte! Schilderen is letterlijk “kleuren maken”. Als je te voorzichtig en te bang bent gebeurt er niets op je doek en je kleuren worden grauw. Zo is het in het leven soms ook.
Los van dit thema betekent schilderen voor mij: heerlijk werken met acryl, aquarel en gemengde technieken. Iets ingewikkelds soms “simpel” neerzetten. Alleen al door een lijn of kleur iets aan de sfeer veranderen. Zien dat iets “gewoons” ineens zo “bijzonder” kan worden op doek.
En als ik merk dat mijn werk anderen raakt of vreugde geeft, dan ben ik de koning te rijk.
In de kerk ligt papier en kleur klaar. Daarmee kunnen de gasten hun beeld van de schepping of van de Schepper weergeven. Dit kunnen ze inleveren. De mooiste resultaten voegen we toe aan de expositie”.

De kerk is open tot en met 13 september op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van half 2 tot en met half 5.