juni
11

Beste gemeente van Leerdam,

Een hartelijke groet vanuit het zonnige Bordeaux! Hierbij eindelijk de beloofde 2e nieuwsbrief. Via de GZB heeft u misschien al gezien dat ze dit jaar Frankrijk centraal gesteld hebben en de Pinkstercollecte ook voor Frankrijk bestemd was. Daarnaast staan het GZB jongerenevent en GZB dag in het teken van Frankrijk en hoop ik daar zelf samen met aantal Franse predikanten en Franse jongeren aanwezig te zijn. Mooie kansen om ook jullie jongeren en gemeenteleden te stimuleren om aan deel te nemen. Erg leuk als ik daar enkelen uit Leerdam zal zien tzt.
Komende zomer hoop ik voor een 3e keer een HGJB vakantie te leiden in Frankrijk met zowel Nederlandse als Franse jongeren. Een unieke vakantie waarbij we naast sport en spel en de bijbelstudies olv een gospelzanger 3 concerten voorbereiden en geven. Komend jaar extra bijzonder omdat de Franse jongeren en de Franse staf van dit kamp uitgenodigd zijn om in nederland te zijn van 20-27 augustus ivm de GZB activiteiten.
Er is nog ruimte op dit kamp voor Nederlandse jongeren en zou jullie willen vragen om mogelijk via kerkbode of anderszins de jongeren te wijzen op deze mogelijkheid. het is voor 15-19 jaar. En op die manier kunnen jullie een jongere 'zenden'naar Frankrijk.

HGJB-vakantie 31 juli t/m 10 augustus 2012

Komende zomer ga ik opnieuw een vakantie leiden met een groep Nederlandse en Franse jongeren. Daarvoor zijn we nog op zoek naar enkele Nederlandse jongeren (15-19 jaar) die zin hebben in een geweldige uitdaging, door uit hun vertrouwde wereldje te stappen.
Met een kleinegroep jongeren vertrekken we deze zomer naar Frankrijk om daar enkeleFranse leeftijdsgenoten te ontmoeten. We logeren op Centre CarrefourBéthanie en trekken erop uit om de omgeving te verkennen. Wat deze vakantieanders maakt dan andere vakanties is dat muziek maken centraal staat.Onder leiding van een ervaren Franse muzikant worden we in een paar dagentijd klaargestoomd voor twee à drie onvergetelijke black gospelconcerten, in o.a. het gezellige stadje Anduze en Nîmes. Dagelijks nemen we een paar uur de tijd om als koor muziek in te studeren. Speciale kennis of ervaring is niet nodig, wel het enthousiasme om een goed concert neer te zetten. Dat je Frans misschien niet al te best is, is ook geen onoverkomelijk probleem.
We vertrekken 31 juli en 11 dagen later ben je weer thuis. De reis wordt georganiseerd vanuit de HGJB. Voor meer informatie kun je terecht op www.hgjb.nl. Gaaf als je meegaat! De Franse jongeren zullen 20-27 augustus in Nederland zijn.

Hartelijk dank voor jullie trouwe betrokkenheid en gebed dat doet goed!
Harriette