feb
25

De 5e verzamelbeurs in Leerdam wordt gehouden op vrijdagavond 6 maart  van 18.00 tot 21.30 uur.
Op deze avond is een groot deel van de handelaren aanwezig maar niet allemaal. (voor info wie er aanwezig zijn op vrijdag en/of zaterdag www.verzamelbeursleerdam.nl

Op zaterdag 7 maart van 10.00 – 16.00 uur is er een volledige beurs met alle deelnemers.

De Beurs wordt gehouden in Wijkgebouw Maranatha aan de J.A. Burgersstraat 1 te Leerdam. Vanwege de grote hoeveelheid deelnemers, en de viering van het eerste lustrum, is er dit jaar extra ruimte gecreëerd door een ruime tent voor het gebouw te plaatsen. Toegang is gratis. Er is ook dit jaar weer een verloting met hele mooie prijzen om de onkosten te dekken.

Er zijn weer een aantal nieuwe elementen aan de verzamelbeurs toegevoegd. Zo is nieuw dit jaar: Disney gerelateerd speelgoed en sieraden,  verkoop van oude plaatjesboeken en ook dit jaar is er weer een stripboekenhandelaar bereid gevonden om langs te komen met een uitgebreide kraam aan stripboeken. Ook een groot aantal deelnemers van vorige edities zijn weer aanwezig. Er zijn handelaren op het gebied van: Postzegels,  melkcupjes,  stripboeken, poppenhuisminiaturen, munten, bankbiljetten, ansichtkaarten, winkelwagenmuntjes, lucifermerken, sigarenbandjes, speldjes, suikerzakjes, aardewerk, olifanten en wekkers. Al deze handelaren staan in de grote zaal van Maranatha of in de tent voor het gebouw. Op de website van de verzamelbeurs staan de websites van de handelaren ook vermeld. Uiteraard voor zover zij over een website beschikken. Neemt u vooral ook uw eigen verzamelitems mee. Wellicht kunt u ruilen met of verkopen aan de aanwezige standhouders. Zij stellen dit zeer op prijs.

De kleine zaal is gereserveerd voor de boekenmarkt. De boekenmarkt verkoopt boeken voor een project voor aids-weeskinderen. Dit jaar voor een project in Ethiopië.

In een andere zaal worden legpuzzels verkocht. De puzzels zijn gelegd door vrijwilligers zodat iedereen kan zien dat de puzzels compleet zijn. Pas als u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde puzzel wordt die afgebroken. 100% garantie dus dat er een complete puzzel wordt gekocht tegen lage prijzen.
Alle info over de boekenmarkt is te vinden op de website: www.boekenmarktleerdam.nl
Ook op de site van de verzamelbeurs Leerdam staat info over de boekenmarkt.

Zowel op vrijdagavond als zaterdag is er tegen hele schappelijke prijzen catering aanwezig. U komt absoluut niets te kort.
Voor de jaarlijkse verzamelbeurs hebben 2 diehard legofreaks de handen in een geslagen om te laten zien wat je met basis lego allemaal kan maken. Het is een combinatie van zelfbouw en bestaande lego sets. Maar ook is er nog een derde freak actief. Die zich heeft gespecialiseerd in technisch lego. In 2014 was er een prachtig project genaamd Bedrijvig en ondernemend Nederland in Lego. Ook in 2015 kunt u zich weer laten verrassen. In totaal staat er 20m2 lego opgesteld. Het thema voor 2015 is: “ The Lego city trip” Om iedereen de gelegenheid te geven de lego uitgebreid te bewonderen en rustig bij alle overige aanwezigen te snuffelen wat zij te bieden hebben is de beurs ook dit jaar weer op vrijdagavond open.

De verzamelbeurs wordt gesteund door de Leerdamse Ondernemers Vereniging en door diverse lokale ondernemers.

Websites: