nov
13

Op zaterdag 7 december a.s. wordt de winterfair gehouden. De opbrengst is bestemd voor de toiletgroep van Maranatha die na 26 jaar aan vervanging toe is.

Wat is er allemaal te doen en te koop?

De overheerlijke oliebollen en appelflappen

oliebol-01 
 
oliebol-02

Er zijn volop oliebollen en appelflappen te koop. De hele dag door verse aanvoer. En.... U kunt uw bestelling al plaatsen voor 31 december. Proef deze lekkernij en neem een bestelformulier mee! Uiteraard kunt u ook direct uw bestelling plaatsen.

Ansichtkaarten Kerstkaarten notitieblokjes jaarkalenders

ansichtkaartEr is een grote sortering aan kerstkaarten, beterschapskaarten, enz op de winterfair te koop.

Voor jong en oud. U steunt door uw aankoop het goede doel. Ook handige notitieblokjes vindt u op deze kraam. En wat dacht u van een prachtige jaarkalender. Mis het niet en breng een bezoekje aan deze prachtige kraam.

Onze eigen Marktplaatskraam

marktplaats

Kom kijken en inleveren bij onze eigen Marktplaatskraam. Wat houdt dit in.
Stel u heeft mooie gebruiksartikelen maar wil er eigenlijk wel van af maar verkopen via Marktplaats lukt niet. Bv een theeservies, bloemenvaas, keukenbenodigdheden, woonaccessoires die u niet gebruikt enz. Die levert u in op 22 november of 29 november in Maranatha. Daar bij geeft u aan wat het artikel op zou moeten brengen. De prijs is ook zichtbaar op het artikel. Iemand ziet uw theeservies staan en brengt een bod uit van € 30,=. U heeft echter aangegeven dat het artikel minimaal € 40,= moet opbrengen. De koop gaat dus niet door. Biedt iemand € 40,= of daarboven dan is het artikel verkocht en de opbrengst voor de toiletgroep. Wordt het artikel niet verkocht dan krijgt u het weer terug.

Bloemwerk

bloemwerkHeeft u vorig jaar het prachtige bloemwerk gezien tijdens de viering van 25 jaar Maranatha?
Ook dit jaar is er weer prachtig bloemwerk te koop. Wees er snel bij want de ervaring leert dat deze stand snel uitverkocht is.

Kerstartikelen

kerstartikelenHeeft u kerstspullen over die niet meer worden gebruikt?
Levert u ze dan in voor onze kerstartikelen kraam. Dan kan van alles zijn. Bv. Kerstballen, strikjes, kaarsen , waxinelichtjes, kaarsenstandaard, schaal met drijfkaarsjes, klokjes,kerstverlichting, kerstboompjes enz. U weet er zelf vast nog veel meer op te noemen. Deze kunt u inleveren op vrijdagavond 22 of 29 november in Marantha. Tussen 19.00 -20.30.

Kniepertjes te koop

kniepertjesU kent ze vast nog wel van vorig jaar. De overheerlijke kniepertjes. Gebakken in een speciaal wafelijzer terwijl u er bij staat. Een zoet, dun hard wafeltje dat traditioneel gebakken wordt rond de jaarwisseling. Vooral bekend in Groningen, Drenthe Twente en de Achterhoek.

Kerstpuzzel raden

kerstpuzzelEr ligt weer een mooie puzzel klaar. Raad hoe lang er over gepuzzeld is voor de puzzel klaar lag. Wie het dichtst bij de tijd zit ontvangt deze puzzel als prijs.

Kerstkraam

kerstkraamOp de kerstkraam heel veel leuke kerstartikelen. Wat vindt u van de nieuwste rage. De steigerhout kerstboom.
Helemaal versierd of naar uw eigen wensen helemaal in te vullen. Wees er snel bij want op = op.
Leuke versieringen met dennenappels.
Kerstraamdecoraties enz.
Ook aan de vogels in de tuin wordt gedacht.

Kom langs bij de kraam en u zult zien dat er met natuurlijke materialen prachtige decoraties gemaakt kunnen worden.

Flessen wijn met flessenhanger

flessen-wijnU kent ze vast wel. Een flesje wijn om cadeau te geven. En het liefst met een persoonlijke boodschap of wens. Daarvoor zijn er flessenhangers ontworpen.
In allerlei verschillende teksten verkrijgbaar. Bv. Gefeliciteerd, Geslaagd, Zomaar, Bedankt, Fijne feestdagen, Goede Kerstdagen en nog veel meer.

Snuffeltafels

snuffeltafelsOok de snuffel tafels mogen tijdens de fair niet ontbreken. Kom kijken wat er allemaal op u ligt te wachten. En heeft u zelf dingen waar u niets meer mee doet? Lever ze in op 22 en 29 november in Maranatha. Zo helpt u mee om de snuffeltafels te vullen.

Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht

kinderen0dopjeZoek een kinderei dopje uit en maak het open. Kijk naar het nummer wat er in het ei zit en zoek op de tafel je prijs op.

Voor alle leeftijden.

Hoepel gooien

hoepel-gooienEr staat een aapje en daar mogen jullie hoepels om heen gooien. Je krijgt 10 hoepels. Als er 5 om het aapje gegooid zijn dan heb je prijs. Maar ook als het er minder zijn dan 5 niet getreurd. Je krijgt altijd een troostprijsje.

Maar misschien vind je een spelletje met ballen gooien
wel leuk om te doen. Ook daar zijn leuke prijsjes mee te verdienen.

Baby cadeautjes

baby-cadeautjesJosien de Ruiter heeft o.a. hele leuke babycadeautjes gemaakt. Komt u langs bij haar kraampje met baby omslagdoeken, sokjes, babydoosjes, gebreide vestjes enz.
Verder verkoopt zij zeepkettingen, waxine lichtjes, sleutelhangers, kettingen en nog veel meer leuke kadootjes. Een kraam die ook zeker een bezoekje waard is.

Ook de boekenmarkt is aanwezig

boekenmarktTijdens de fair worden er ook weer boeken verkocht door de boekenmarkt Leerdam.
Er zijn inmiddels weer heel veel boeken ingeleverd. Streekromans, spannende boeken, kinderboeken, informatieve boeken, christelijke boeken gewone romans enz.
De boeken zijn uitstekend van kwaliteit en worden verkocht voor € 1,= per stuk. Tijdens de winterfair presenteert de boekenmarkt haar nieuwe project voor 2014!!!

Puzzelverkoop

puzzelverkoopIn de maand juni zijn er tijdens de grote boekenmarkt heel veel puzzels verkocht.
Een paar maanden is er weer druk gepuzzeld om de voorraad aan te vullen. En het resultaat mag er zijn. 170 puzzels liggen weer op een nieuwe eigenaar te wachten. Houdt u van puzzelen? Kom dan kijken. Alle puzzels zijn compleet te bekijken. Als u besluit te kopen dan wordt de puzzel pas afgebroken.

Muzikale omlijsting door Aurora

auroraDe Stedelijke Harmonie Aurora verzorgt een miniconcert tijdens de winterfair. Tijdens de fair zijn ook de toegangskaarten te koop voor de MVIE Candlelight 2013.
Dit concert wordt gehouden op vrijdag 20 december in Partycentrum Het Dak te Leerdam.

En wacht dacht u van de Hollandse Keuken

In de Hollandse keuken wordt heerlijke erwtensoep verkocht.
Verder broodjes met kroket of frikandel. Ook voor koffie thee en frisdrank bent u bij ons aan het goede adres.

 hollandse-keuken01 hollandse-keuken02  hollandse-keuken03 


MAAR WAT IS EEN WINTERFAIR ZONDER UW HULP!

U kunt meehelpen door:

 • Uw overtollige spullen in te leveren voor de fair op vrijdagavond 22 of 29 november van 19.00 – 20.30 uur in Wijkgebouw Maranatha
 • Spullen beschikbaar te stellen voor onze marktplaatskraam.
 • U aan te melden om mee te helpen. Met een paar uurtjes zijn wij al heel blij.
 • Een bezoekje te brengen aan onze winterfair.
 • Het aan uw vrienden en kennissen te vertellen en ze uit te nodigen.
 • Mensen te verwijzen naar de website www.hervormdleerdam.nl waar deze info ook te lezen zal zijn.

Contactpersonen voor de fair:

 • Jacques Hoencamp telefoon 0345-612480
 • Loes Horstman telefoon 0345-617506
 • Richard van Strien telefoon 0345-611205
 • Arie en Liset Versluis telefoon 0345-616960
 • Of email

U komt toch ook!